MacOS Big Sur Beta 10 - Youtube in Safari

Anyone else having problems to play youtube videos within Safari in the Big Sur Beta 10?

No matter what video I choose, it always states an error occured. Only happens since Beta 10.

14 Replies

Confirmed that "All you have to do is disable "Develop tab -> Experimental features -> VP9 decoder", and then restart Safari" fixes the issue. Thanks, @Arun_Kudiyal.
I just tried this workaround with the latest 11.1 build... and still no joy. Anyone else? Thanks!
We are also facing this issue, this is happening when we are using a Proxy client service which uses SystemExtension: AppProxyProvider for proxying traffic. If there is not proxy client in data path, YouTube streaming is working fine.
Thank you! Works for me.
Thank you @Arun_Kudiyal , it's really works on Big Sur Beta 11.0
disabled the VP9 decoder but still same problem with Netflix but YouTube works fine

I did disabled the VP9 decoder and am still facing the issue
I was having the same problem with my videos playing back on YouTube.. Thank you for the fix!
@mnadhilf If you don’t see the Develop menu in the menu bar, choose Safari > Preferences, click Advanced, then select “Show Develop menu in menu bar."
How do i get "Develop tab -> Experimental features -> VP9 decoder" option ??
I had the same issue. Any video with that matter, YouTube, Netflix or any other, the video was not played in the Safari in this beta. On the other hand, the same video does play in other applications like Google Chrome and Firebox.
You can change this setting. All you have to do is disable "Develop tab -> Experimental features -> VP9 decoder", and then restart Safari. This would help your videos work normally!
Good luck developers! 👍
I have the same problem too.
Same problem, I got "An error occurred. Please try again later. (Playback ID: xxxx...". No safari extension is installed.
yes, i have same problem, even i restart macbook, problem still exist.
but youtube on my firefox is playable.